Американски милиардер загина в катастрофа с хеликоптер на Бахамите

OFFNews 05 юли 2019 в 13:14 4543 0

Снимка JAMEL TOPPIN/FORBES

Американският милиардер Крис Клайн загина в катастрофа с хеликоптер на Бахамите в четвъртък, съобщи губернаторът на щата Западна Вирджиния, цитиран от CNN.

"Днес ние загубихме суперзвезда от Западна Вирджиния, а аз загубих близък приятел - пише Джим Джъстис. - ... Крис Клайн изгради империя и винаги беше готов да дава. Какъв чудесен, любящ и даващ мъж!"

На борда е имало още няколко души. Според AFP загиналите са седмина. Сред тях е дъщерята на Крайн, твърди баптистката църква, чиито членове са били семейството на Клайн.

Клайн произхожда от семейство на миньори - и майка му, и баща му работят в мини - и израства до милиардер именно в добивната промишленост. Започва като миньор в Западна Вирджиния през 1980 г., когато е 22-годишен и десетилетие по-късно основава собствена компания - Cline Group. Компанията оперира на пазара няколко години, преди да бъде основана и Foresight Energy - фокусирана в минната промишленост в Илинойс. Миналата година Foresight Energy генерира приходи от продажба на въглища в размер на $1.097 милиарда, става ясно от сайта ѝ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови