Арестуваха изпълнителния директор на Audi

OFFNews 18 юни 2018 в 12:43 9253 1

Изпълнителният директор на Audi Рупърт Щадлер беше арестуван, обяви компанията майка - Volkswagen.

Говорител на VW заяви: "Потвърждаваме, че господин Щадлер беше арестуван тази сутрин. Продължава изслушването, което ще определи дали той ще остане задържан".

Audi бяха хванати в нарушения в скандала за фалшифицирането на данните за замърсяването на околната среда от дизеловите автомобили на Фолксваген.

Миналия месец от Audi признаха, че софтуерът на още 60,000 автомобила от моделите A6 и A7 с дизелови двигатели е подавал манипулирани данни. Миналата година 850 хил. автомобила бяха изтеглени от пазара от дъщерната компания на Volkswagen. Оказа се, че само някои от тях се нуждаят от промени.

Така нареченият "Дизелгейт" - скандалът с манипулирането на данните на автомобили на Фолксваген за нивата на замърсяване на околната среда, избухна през септември 2015 година. Тогава Volkswagen признаха, че в близо 600 000 автомобила в САЩ са били монтирани устройства, които да "заблуждават" по време на тестове, че нивата на емисиите са около 40 пъти по-ниски от реалните. По света, призна компанията, има 11 милиона такива дизелови автомобила.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови