Австралийка родила сама в затворническата си килия

OFFNews 12 декември 2018 в 14:34 1945 0

Снимка AP

Жена в Австралия е била принудена да роди сама в изключително опасни и рискови условия, заключена в килия в затвор, съобщава Би Би Си.

Ейми предупредила персонала на затвора, че има контракции, но не последвала реакция - никой не обърнал внимание. За щастие, усложнения при раждането не е имало.

Тя била изпратена в женския затвор Bandyup през март в напреднала бременност, след като не успяла да изпълни условия по гаранцията си, съобщават австралийските медии.

В 17:30 местно време на 11 март тя е съобщила персонала на затвора за болките и предстоящото раждане. Отвели я при медицинските сестри, които ѝ дали... парацетамол и отказали да повярват, че ражда. Час по-късно жената отново започнала да моли за помощ, но без резултат. Родила в 19:40, пет минути след пристигането на лекарски екип, който обаче стоял пред килията, защото служителят с ключовете не бил наблизо. Екипът бил принуден да общува с родилката през вратата.

Същата нощ Ейми и бебето ѝ са закарани в болница, но потресаващата история предизвика възмущението на много хора.

Тече разследване, „за да разбере как може да се случи такова обезпокояващо, унизително и високо рисково събитие в австралийски затвор в 21. век“, казва държавният инспектор Нийл Морган, цитиран от британската медия. Той е категоричен, че затварянето на жени в напреднала бременност е недопустимо, че комуникацията сред персонала е лоша и бавна, а разследващите не са си свършили добре работата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews