Австрия спря пропускането на чужденци с автомобили през територията си

OFFNews 21 март 2020 в 09:13 3123 0

Австрия е затворила днес от 05.00 часа сутринта сухопътната си граница си за българи и румънци, които са връщани обратно в Германия, сочат данни на посолството ни във Виена.

След направена проверка от посолството ни в Будапеща е установено, че от унгарска страна няма промяна и се запазва въведеният режим на пропускане. Товарни автомобили се пропускат постоянно, леки автомобили преминават във времевия интервал 21.00 до 05.00 ч. И едните, и другите автомобили преминават бавно.

Посолството ни в Букурещ направи проверка на ситуацията на границата между Унгария и Румъния. По данни на румънската гранична полиция ГКПП-Надлог трафикът е пропускан от румънска страна, като леките автомобили минават за около 40 минути, докато обработката на товарния трафик отнема повече време.

Служителите на дипломатическите представителства във Виена, Будапеща и Букурещ са в контакт с местните власти и са готови да оказват съдействие на изпаднали в затруднение български граждани по преминаване на посочените маршрути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови