Автобус се вряза в пешеходци в Истанбул

OFFNews 21 март 2019 в 10:25 5978 1

Снимка CNN Turk

Пътнически автобус се е врязал в пешеходци в един от кварталите на Истанбул, съобщи БНР, като цитира местни медии.

Според NTV шофьорът е загубил управлението на возилото. Автобусът се е блъснал в пет коли, преди да се вреже в чакащите на спирката пешеходци.

Инцидентът е станал на спирка на обществения транспорт на площад „Баязид“, 4-има са ранени, 12 автомобила от близкия паркинг са пометени, съобщават турските агенции, като акцентират на факта, че педалът на газта е бил натиснат „до дупка“.

Снимка: AA

На мястото са изпратени многобройна полиция и пожарни, ранените са откарани за лечение в болница.

„Пътниците слязоха от автобуса и после той с висока скорост пресече зелените площи, и нахлу в близкия паркинг, като премаза колите по пътя си. Щеше да помете и нас, приятелят ми извика и аз отскочих надолу. Много бързо се движеше“, разказва един от очевидците.

Продавач на гевреци стоял до сергията си и видял как автобусът се носи с бясна скорост. „Блъсна двама души, а като стигна до мен, вратата му се отвори, едно момиче залепна до стената му. Шофьорът стискаше здраво волана, докато помиташе автомобилите и така - до края на паркинга“, казва той.

Трети свидетел също твърди, че рейсът се е движел с висока скорост по многолюдния площад и се блъснал в туристи. Линейки откарали трима от ранените.

Снимка: AA

Разследват се причините, екипите полагат усилия да вдигнат потрошените автомобили от паркинга. Все още няма яснота защо шофьорът е натискал педала на газта и дали само е изгубил контрола над управлението на превозното средство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови