Авторът на бестселъра 'Жената на прозореца' излъгал, че има рак

OFFNews 07 февруари 2019 в 11:49 2283 0

Снимка EPA

Авторът на бестселъра "Жената на прозореца" Дан Малори призна, че е излъгал, че е болен от рак, съобщи Би Би Си. 

39-годишният Малори обясни, че с лъжата си е искал да прикрие борбата си с биполярно разстройство.

Признанието му идва, след като „Ню Йоркър“ го уличи в лъжи за личния му живот. Изданието обяви, че той многократно е посочвал, че е бил диагностициран с рак на мозъка, включително в документи за записване в университет и пред колегите му, докато е работил в издателски къщи в Лондон и Ню Йорк.

Според изданието Малори казал още, че брат му е мъртъв, а майка му е починала от рак. Оказало се, че майката на писателя е била болна от рак, когато той е бил тийнейджър, но и тя, и брат му са живи. 

В изявление след публикацията Малори заяви, че "многократно в миналото е обявявал, намеквал или е оставял околните да вярват, че съм страдал от физическа болест, а не от психическа - конкретно от рак. Майка ми се бори с рак на гърдата, което започна, когато бях тийнейджър, това беше формиращ опит в юношенския ми живот, синоним на болка и паника. Чувствах силен срам от психологическата си борба - тя беше моята най-страшна, най-чувствителна тайна".

Той допълва, че много се притеснявал от какво какво ще си помислят хората, ако знаели за психическите му проблеми, че ще го помислят за "дефектен" или няма да му повярват. 

"Премълчаването изглеждаше като по-лесния път", каза той и допълни, че "подобно на много от засегнатите от тежко биполярно разстройство, страдах от смазваща депресия, налудничави мисли, ужасни обсесии и проблеми с паметта".

"Беше ужасяващо, не само защото, в моето страдание, аз направих, казах или вярвах на неща, които никога не бих казал или направил, на които не бих повярвал - неща, за които в много случаи нямам никакъв спомен. Съжалявам, че съм се възползвал или ако е изглеждало, че съм се възползвал от добрата воля на когото и да било, колкото и да са били тежки обстоятелствата, това никога не ми е било целта", подчерта писателят.

Дебютната книга на Малори "Жената на прозореца" беше издадена под псевдонима Ей Джей Фин. Тя оглави списъка с бестселъри на "Ню Йорк таймс". 

Предстои да излезе и филмова адаптация на романа с Ейми Адамс и Гари Олдман.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови