Барикади пред съда в Манхатън, страх от размирици, ако повдигнат обвинения на Тръмп

OFFNews 21 март 2023 в 07:46 2132 3

Доналд Тръмп

Снимка БТА/АП архив

Тръмп вече обяви, че ще бъде арестуван днес

Органите на реда в различни точки на САЩ се готвят за възможни размирици на протести, заради повдигане на криминални обвинения срещу бившия президент Доналд Тръмп във връзка с това, че по време на предизборната кампания през 2016 г. тайно е платил на порнозвезда, за да не разпространява компромати срещу него, предаде Ройтерс. 

Барикади са издигнати около сградата на съда в Манхатън. Ако обвинителният акт бъде внесен, това ще бъде първото в историята наказателно дело срещу президент на САЩ.

"Протестирайте, вземете нашата нация обратно!", призова в събота Тръмп, а думите му събудиха притесненията, че сцените на насилие, които се разиграха на Капитолия на 6 януари 2021 г., могат да се повторят, уточнява БТА. 

Съдебното жури, което вчера изслуша допълнителни показания по случая, може да повдигне обвинения още тази седмица, отбелязва Ройтерс. Тръмп, който се стреми отново да бъде номиниран от Републиканската партия за кандидат-президент на изборите догодина, каза, че очаква да бъде арестуван във вторник.

Вчера адвокат Робърт Костело заяви пред съда, че бившият личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил на своя глава 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс. В замяна тя е трябвало да мълчи за аферата, която твърди, че е имала с Тръмп десетилетие по-рано. Коен обаче публично заяви, че е платил на порноактрисата по нареждане на Тръмп. 

Внасянето на обвинителен акт може да навреди на опита на Тръмп да се завърне в Белия дом. Около 44% от републиканците казват, че ако му бъде повдигнато обвинение, той ще трябва да се откаже от президентската надпревара, сочат резултатите от анкета на "Ройтерс"/"Ипсос". 

Ако бъдат повдигнати обвинения на Тръмп, той вероятно ще трябва да пътува от дома си във Флорида за снемане на пръстови отпечатъци и други процедури. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22547

3

dolivo

21.03 2023 в 10:00

Най-високо профилния руски агент в Сащ разбърква пак общественото мнение.

Целите му са ясни.

345

2

Джендо Джедев

21.03 2023 в 09:44

"Вчера адвокат Робърт Костело заяви пред съда, че бившият личен адвокат на Тръмп Майкъл Коен е платил на своя глава 130 000 долара на порноактрисата Сторми Даниълс."

Това малко като някоя мома дето се оправдава с "Аз не се занимавам с Тиндър, една приятелка ми направи тоя профил в него.". :D

15914

1

поп Дръвчо

21.03 2023 в 09:02

Когато си глупак, то е задълго.