Баща, загубил дъщеря си в пожара в Кемерово, разказа как опитал да я спаси (видео)

OFFNews 29 март 2018 в 20:19 10232 3

Баща, чиято дъщеря е загинала в пожара в търговския център в Кемерово, разказа как е опитал да я спаси, но не е успял. 

Мъжът беше един от участниците в протестите, които започнаха в Кемерово след инцидента. Протестиращите обвиниха властите в манипулация и укриване на информация за трагедията. 

В демонстрациите се включиха и близки на загиналите, като много от тях разказаха за починалите. 

Сред тях е и баща, който разказа за последните моменти преди смъртта на дъщеря си, с която е говорил по телефона по време на трагедията и е направил опит да я спаси, но не е успял. Думите му са записани във видео на "Настоящее время".

"След като ми звънна дъщеря ми, аз карах с бясна скорост, нарушавах всички правила, на червено... Стигнах за 5 минути. Качих се на четвъртия етаж, имаше малко дим. Дотичах дотам. Имаше служители на Министерството на извънредните ситуации, пожарникари. Аз им казах: „Къде е дъщеря ми?“. Говорех по телефона с нея. Тя крещеше: „Тук съм, татко, тук!“. Казах ѝ: „Легни на пода, дишай. Дръж се, не умирай“. Бягах натам, те ме хванаха за краката и ме изблъскаха обратно. Казах им: „Вие сте гадини. Стоите, четирима тъпаци... и нищо не можете да направите“. Крещях. Крещях и разговарях с дъщеря ми. Тя каза: „Татко, обичам те. Задушавам се, губя съзнание", разказа мъжът.

Той не успява да продължи и оставя микрофона на другите протестиращи. 

В пожара в Кемерово загинаха 64 души, много от които деца. Точният брой на загиналите деца обаче ще стане ясен след няколко седмици, когато приключи разпознаването на всички тела. 

По случая започна разследване, след като стана ясно, че е имало много нарушения - противопожарната система не е работела, децата в киносалоните са били заключени преди инцидента, за да не влизат хора без билети, и не са били пуснати да излязат и след началото на пожара. Заключени са били и изходите за евакуация. 

Заради това бяха арестувани четирима души.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10952

3

Мойри

30.03 2018 в 12:46

Най-отвратителното нещо е да ти принизят близките до едни статистически цифри и на всичкото отгоре после да ги скрият. Това прави кремъл с близките на тези хора.