Бащата на Борис Джонсън ще се кандидатира за евродепутат

OFFNews 11 април 2019 в 12:00 2136 0

Бащата на бившия британски външен министър Борис Джонсън ще се кандидатира за евродепутат на изборите през май, съобщи "Обзървър". 

„Идеята, че трябва омаловажим тези евроизбори е абсурдна“, заяви 78-годишният Стенли Джонсън и се обяви за оставане на Великобритания в Европейския съюз.

Борис Джонсън е краен привърженик на Брекзит. 

Той подаде оставка през юли миналата година заради несъгласие с преговорната стратегия на страната за излизането ѝ от Европейския съюз.

Брекзит трябва да е възможност и надежда. Възможност да правим нещата другояче, да сме по-гъвкави и динамични и да извлечем максимума от особените предимства на Великобритания в една отворена, обърната навън глобална икономика. Тази мечта умира, задушена от ненужна неувереност в собствените ни сили, написа в изявление по повод оставката си Борис Джонсън.

Сега се насочваме към статут на колония и за мнозина ще е трудно да видят икономическа или политическа полза от това споразумение, допълни той.

Някои от критиците на Тереза Мей виждат в лицето на Борис Джонсън неин възможен приемник, в случай че тя бъде принудена да се оттегли заради Брекзит.

Великобритания и Европейският съюз се споразумяха за "гъвкаво удължаване" на Брекзит до 31 октомври. Така Великобритания ще трябва да участва в евроизборите, които ще се проведат между 23 и 26 май. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!