Бащата на Меган Маркъл може да свидетелства пред съда срещу собствената си дъщеря

OFFNews 15 януари 2020 в 13:51 5759 0

Бащата на Меган Маркъл може да свидетелства пред съда срещу собствената си дъщеря.

Делото бе заведено от херцогинята на Съсекс срещу вестник Mail on Sunday заради това, че изданието публикува части от нейно лично писмо до баща ѝ Томас Маркъл през 2018 г. - три месеца, след като се омъжи за принц Хари. Меган обвинява вестника, че е злоупотребил с нейна лична информация, че е нарушил авторските права и че е редактирал избирателно текстове.

Вестникът отхвърля обвиненията и твърди, че е имало "огромен и законен" обществен интерес, заради който е публикувал писмото. Оттам смятат, че не е основателно членовете на кралското семейство да очакват подобна кореспонденция да остане поверителна. А днес Би Би Си пише, че изданието ще използва доказателство, предоставено му от баща ѝ в битката между спорещите страни пред Върховния съд. 

Делото все още не е насрочено.

Голяма част от защитата на вестника изглежда идва от господин Маркъл, пише Би Би Си, като се позовава на видени от журналистите документи, подадени в съда. Те включват съобщение, изпратено от г-н Маркъл до дъщеря му преди сватбата.

Томас Маркъл бе в центъра на скандал в началото на брака на Меган с принц Хари през 2018 г. Той дори не отиде на сватбата им, но инсценираше папарашки снимки и охотно говореше с журналистите за отношенията си с дъщеря си. В откъс от писмо, публикувано във вестника, херцогинята пише към баща си: „Твоите действия разбиха сърцето ми на милион парчета - не просто защото причини такава ненужна и неоправдана болка, а защото избра да не кажеш истина, тъй като си кукловод на това. Нещо, което никога няма да разбера".

"Фактът, че толкова голяма част от доказателствата изглежда идват директно от него и че той изглежда сътрудничи на вестника показват най-малкото възможността той да бъде призован да свидетелства в съда срещу собствената си дъщеря", коментира репортерът на Би Би Си Джон Донисън.

В. Daily Mail, свързан с Mail on Sunday, съобщи в сряда, че се очаква 75-годишният господин Маркъл да бъде призован като ключов свидетел по делото. Според The Daily Mail reported той е предал на защитата на вестника неизвестни досега съобщения и писма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews