Без прецедент: Белият дом лиши журналист от акредитация след въпрос към Тръмп под претекст, че посегнал на жена (видео)

OFFNews | 08 ноември 2018 в 11:14 | 4265 |2

Белият дом отне акредитацията на журналист часове, след като президентът Доналд Тръмп изрази раздразнението си към него на пресконференция.

Случаят е без прецедент.

Лишеният от достъп до сградата е главният кореспондент за Белия дом на CNN Джим Акоста.

През юли администрацията на американския държавен глава забрани друг репортер от телевизията да има достъп до събитията за медии в Белия дом, но сега отиде твърде далеч, като отне акредитацията на единствения ѝ представител, коментира Washington Post.

Прессекретарят Сара Сандърс оправда решението с мотива, че по време на пресконференцията Акоста не позволява на съветничка на Тръмп да му отнеме микрофона, докато задава въпрос. Сандърс нарича това "физическа конфронтация", репортерът бил посегнал на млада жена.

Посяга ли на някого репортерът? Ето сценката:

От обясненията на Сандърс не става ясно дали акредитацията е отнета за определен период, или завинаги. Думите ѝ са, че мярката се налага "до следващо известие". 

Злополучната пресконференция продължава 90 минути и в нея Акоста пита дали президентът "демонизира имигрантите", наричайки идването им от Централна Америка "инвазия". След словесна престрелка между двамата - при която Тръмп съветва журналиста да си управлява CNN и да го остави да управлява страната - стажантка в Белия дом се спуска да отнеме микрофона от журналиста, но той го позволяват. Тръмп се възмущава от поведението на журналиста, нарича го "груб, ужасен човек", след което минава към позната опорна точка: "CNN разпространява фалшиви новини". Опитва се и да "поучава" телевизията, която трябвало да се засрами, че Акоста работи за нея.

Препоръчани материали
Victimized

Рейтинг : 14833

08.11 2018 в 22:38 2
+ 5
- 0
Имайки предвид, че пълното видео го има в интенет не знам не ви ли е срам да говорите глупости?
Журналиста зададе няколко въпроса на които беше отговорено, обаче е от CNN реши, че това е интервю 1 в 1, микрофона му бе взет след негов отказ да го предаде.....
Батко

Рейтинг : 678

08.11 2018 в 16:17 1
+ 0
- 0
По каква причина смятате, че Тръмп трябва да отговаря пред когото и да е и за каквото и да е? Той представлява изключителните Съединени Американски Щати, той си ги управлява, а един режим не може да командва, когато некви такива питат за маловажни глупости. Трябва да имаш мащаб дори да поздравиш изключителната личност на Тръмп!