Бивш служител на руската ФСБ е заподозрян за отравянето на Скрипал, обяви британски таблоид

OFFNews 22 април 2018 в 20:46 5682 4

Бивш служител на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) е заподозрян за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, съобщи британският таблоид "Сънди пипъл". 

Заподозрените са общо шестима, но основният е 54-годишен бивш служител на ФСБ, с агентурно име "Гордън", юрист. Той вероятно си е служил с три псевдонима, сред които Михаилс Савикис, посочва изданието, позовавайки се на свои източници. 

Агентурното име "Гордън" станало известно на лондонската полиция след 5-часов разпит на бившия агент на КГБ Борис Капричков, който живее във Великобритания. Самият Капричков заявява пред "Сънди пипъл", че се е срещал с "Гордън" в началото на 90-те години.

Изданието помества и снимка на руския агент, но тя е така замаскирана, че лицето му не се вижда. 

Според източници на "The Telegraph" всички заподозрени се намират в Русия. Сега усилията на антитерористичния отдел на британската полиция са насочени към започване на дело срещу тях. Техните имена не се уточняват, но според данни на британските спецслужби те са свързани с Кремъл.

Лондонската полиция е отказала коментар на изнесените данни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

4

elbarbudo

23.04 2018 в 11:22

Странно, СВР и ГРУ нямат ли си убийци, че трябва да прибягват до услугите на ФСБ?

23293

2

Стефан

22.04 2018 в 21:34

:)))))
Ноо яка информация, и главното - смислена картина.
Тия ни взеха за хептен улави. Това е същи сценарий за мизерно нискобюджетно филмЕ за кварталната видеотека. Някъде по гетата. Такива филми не стигат и до селското кино.