Бившият комунистически терорист Чезаре Батисти бе заловен в Боливия

OFFNews 13 януари 2019 в 14:56 6161 0

Бивш комунистически терорист бе задържан в Боливия, съобщиха от BBC. Италианецът Чезаре Батисти бе издирван за четири убийства в Италия през 70-те, които той отрича да е извършил. 

Батисти прекарал години наред в Бразилия като бежанец и бил укриван от бившият ляв президент Луиз Инасио Лула да Силва. Новопостъпилият на 1 януари президент Жаир Болсонаро обаче се бе врекъл, че ще го изпрати обратно в Италия. 

Филипе Мартинс, старши помощник по международни въпроси на президент Болсонаро, публикува туит, в който пише, че Батисти "скоро ще бъде доведен в Бразилия, от която най-вероятно ще бъде изпратен в Италия, където ще излежи доживотна присъда".

Бразилският политик Едуардо Болсонаро, който е и един от синовете на президента, се обърна към италианския министър на вътрешните работи Матео Салвини с думите: "Бразилия вече не е земя на бандити. "Малкият подарък" идва." 

Батисти е бил част от терористичната организация Въоръжени Пролетарии за Комунизъм и е осъден на доживотна присъда за 4 убийства (на двама полицаи, бижутер и месар). Той потвърждава участието си в групировката, но отрича да е извършил убийствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови