Бившият посланик на САЩ в ООН твърди, че са я молили да саботира Тръмп

OFFNews 11 ноември 2019 в 17:40 4264 1

Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли твърди, че двама от най-високопоставените сътрудници на Доналд Тръмп са я насърчавали да работи срещу него.

В книга, която предстои да излезе, Хейли пише, че тогавашният началник на администрацията в Белия дом Джон Кели и тогавашният държавен секретар Рекс Тилърсън я увещавали да саботира част от искания на Тръмп с обяснението, че се опитват да спасят страната.

47-годишната бивша посланичка определя исканията на Кели и Тилърсън като "опасни" и "обидни".

Вместо да ме увещават, те трябваше да говорят с президента, а не да ме молят да се присъединя към плана им. Трябваше да отидат при президента и да му кажат какво мислят за различията им в позициите. И ако не им харесва какво прави, трябваше да се откажат. Но да саботираш президента, това е наистина много опасно нещо, противоречи на Конституцията и е в разрез с това, което народът иска, заяви Хейли.

Тилърсън бе уволнен през март 2018 г., а Кели напусна Белия дом в края на миналата година.

В книгата си Ники Хейли все пак изрязява несъгласието си с поведението на Тръмп при срещата му с Путин в Хелзинки през 2017 г. Но също така твърди, че подкрепя политиката на Тръмп по определени въпроси, като например решенията му да изтегли САЩ от ядрената сделка с Иран и оттеглянето от Парижкото споразумение за климата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови