Борис Джонсън е преместен в интензивно отделение

OFFNews 06 април 2020 в 22:34 3628 0

Борис Джонсън

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е преместен в интензивното отделение заради влошаване на състоянието му, съобщи Би Би Си. Джонсън е заразен с коронавирус и е в болница от неделя. 

Джонсън е помолил външния министър Доминик Рааб да го замества. 

Премиерът продължава да ръководи правителството от болницата.

Във видеообръщение в Туитър Джонсън заяви по-рано днес, че е в добро разположение на духа.

"Снощи, по съвет на лекаря ми, постъпих в болница за някои рутинни тестове, тъй като все още проявявам симптоми на коронавируса", написа Джонсън. Въпреки уверенията му за “рутинните тестове” Джонсън е бил подложен на кислородна терапия. Това бе потвърдено и от правителството, което определи информациите на руски държавни медии, че британският премиер е сложен на ”вентилатор за обдишване” като фалшива новина.

Джонсън е бил откаран в болницата "Сейнт Томас", срещу "Даунинг стрийт", около 8 вечерта в неделя. Това е станало по настояване на неговия лекар заради "неотшумяващи симптоми" на коронавируса и продължаваща висока температура.

Министър-председателят бе диагностициран с Covid-19 преди десетина дни и досега бе на домашно лечение в резиденцията си на "Даунинг стрийт". Междувременно се разболя и приятелката му, която очаква дете. Тя съобщи вчера, че след седмица на легло се чувства напълно възстановена. Състоянието на Джонсън обаче не се е подобрило. Според "Гардиан" състоянието му е било по-сериозно, отколкото е искал да признае.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови