Борис Джонсън утре е на работа. Прибра се на "Даунинг стрийт"

OFFNews 26 април 2020 в 22:42 2695 0

Британският премиер Борис Джонсън се завърна в резиденцията си на "Даунинг стрийт" 10 след като преболедува COVID-19, съобщи телевизия "Скай нюз".

Той прекара седмица в болницата и две седмици, възстановявайки се в провинциалната си резиденция "Чекърс". Правителството съобщи по-рано, че Джонсън ще се върне на работа от утре.

55-годишният премиер каза, излизайки от болницата, че ще е вечно благодарен на хората, които са го лекували в "Сейнт Томас", защото са му спасили живота.

По-късно Джонсън разпространи видео съобщение, което казва, че "нещата можеха да поемат в едната или другата посока", докато е бил в болницата. Той отново благодари поименно на екипа медици, като каза, че "без съмнение, те ми спасиха живота".

Две от споменатите медицински сестри - Джени от Нова Зеландия и “брат” Луис от Португалия, са стояли до леглото му 48 часа в най-трудния момент. "Причината накрая тялото ми да започне да получава достатъчно кислород бе, че всяка секунда от нощта те наблюдаваха и мислеха, и се грижеха, и правеха нужните интервенции", каза Джонсън. 

Правителството на Джонсън е под натиск да облегчи мерките за социална дистанция от фактори в собствената си Констервативна партия за да се подпомогне бизнеса. 

Британският външен министър Доминик Рааб, който временно ръководи правителството каза днес, че правителството проучва начини за излизане от карантината, но добави, че би било безотговорно да се правят публични разсъждения по въпроса. "Намираме се на деликатен и опасен етап и се придържаме към медицинските съвети, научните съвети, със запазване на социалното дистанциране засега, като същевременно си вършим домашното, за да гарантираме, че ще бъдем своевременно готови за следващата фаза", каза Рааб.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови