Борис Джонсън в тв интервю: Искам да отслабна, но не мога да стана веган

OFFNews 14 януари 2020 в 13:40 2325 0

Борис Джонсън

Британският премиер Борис Джонсън даде първото си за годината половинчасово интервю за предаването BBC Breakfast. Министър-председателят коментира широк спектър от теми, сред които ситуацията с Иран, Брекзит, раздялата на Хари и Меган с кралското семейство и намеренията си да отслабне.

Джонсън посочи, че важният момент сега е Великобритания да напусне ЕС до 31-ви януари. Той изрази увереност, че страната ще постигне всеобхватна търговска сделка до края на преходния период до края на годината. Все пак той допусна, че сделката с ЕС може да не бъде договорена навреме, тъй като "винаги трябва да правите бюджет за евентуален пълен провал на здравия разум".

По темата за кризата с Иран Джонсън заяви, че международното ядрено споразумение с Техеран може да бъде заменено със сделка, договорена от американския президент Доналд Тръмп и да се продължи напред. Според премиера Иран трябва да бъде спрян да разработва ядрени оръжия и ако няма споразумение относно одобреното през 2015 година Иранско ядрено споразумение, Западът трябва да работи съвместно върху неговото заместване с нова сделка. Джонсън отбеляза, че не иска западните сили да влизат във военен конфликт с Иран и най-важното е напрежението в Близкия изток да се успокои.

Премиерът не коментира в типичния си цветущ стил на говорене темата за напускането на Меган и Хари. Джонсън отговори лаконично, че е убеден, че кралската фамилия ще намери решение.

В личен план, Джонсън сподели, че през 2020-а иска да отслабне, но не и да спазва "вегануари" - практиката да се яде неживотинска храна през януари. „Мислех си за това, но това изисква прекалено много концентрация. Свалям шапка на веганите, които могат да се справят… Не може да се яде сирене, когато си веган. А това си е престъпление срещу… любителите на сирената“, каза министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови