Борисов на официално посещение в Египет

OFFNews 22 октомври 2018 в 20:58 2039 1

Премиерът Бойко Борисов пристигна на официално посещение в Египет.

Той беше посрещнат в Кайро с почетен гвардейски шпалир лично от премиера на страната - Мустафа Мадбули.

"Българската страна има интерес и би желала да види едно действително и трайно активизиране на политическия диалог с Египет", каза Борисов по време на разговора си с Мадбули.

По думите на премиера страната ни е готова да развива пълноценни и взаимно изгодни отношения с Египет във всички области от взаимен интерес – икономика, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, култура и образование.

Той добави, че е необходимо да бъдат очертани конкретни действия и практически стъпки за разширяване на сътрудничеството.

Премиерът Борисов изрази увереност, че с настоящата му визита в Кайро ще се постигне конструктивен диалог по ключови теми от двустранен и регионален характер.

Утре Борисов ще разговаря с президента на Арабска Република Египет Абдел Фатах Ас Сиси. Двамата ще обсъдят активизиране на двустранните отношения и задълбочаване на сътрудничеството във всички области от взаимен интерес.

В делегацията, ръководена от премиера Борисов, са вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и министърът на финансите Владислав Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

23.10 2018 в 02:08

Лична молба!
Понеже аз едва ли ще стигна до там в този живот - целуни по носа Свинкса от мене.
После ще кажа защо ми е важно.