Британската кралица: Правителството работи за Брекзит на 31 октомври

OFFNews 14 октомври 2019 в 17:59 2873 0

Брекзит на 31 октомври, ново споразумение с ЕС и редица вътрешнополитически мерки за спечелване на избирателите преди очакваните избори - това са приоритетите за новата парламентарна сесия на британското правителство, представени днес от кралица Елизабет Втора.

Приоритет на моето правителството винаги е било да осигури излизане на Обединеното кралство от ЕС на 31 октомври, каза кралицата в словото, произнесено в позлатената пленарна зала на Камарата на лордовете.

Всъщност това са приоритетите на правителството на премиера Борис Джонсън, но по протокол и традиция те се представят от кралицата.

Моето правителство възнамерява да работи за ново партньорство с ЕС, основано на свободна търговия и приятелско сътрудничество, каза още Елизабет Втора.

Сред останалите приоритети са система за регулиране на имиграцията след Брекзит, реформи в наказателното правораздаване, промени в системата на здравеопазване и обещание за по-големи публични инвестиции за стимулиране на растежа.

По традиция чрез тронното слово на кралицата подробно се излагат приоритетите в законодателната сфера на кабинета за следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови