Британската статистика: Увеличават се починалите от Covid-19 извън болниците

Още един министър се самоизолира заради симптоми, проявени от негови близки

OFFNews 07 април 2020 в 14:13 3434 1

Увеличава се броят на хората, починали от усложнения, свързани с Covid-19 извън болниците на Великобритания, показват данните за март на националната статистическа служба на страната, цитирани от Би Би Си. Данните ѝ от днес за смъртността показват причинителите, включително коронавируса и дават най-пълната картина къде стават смъртните случаи.

За разлика от цитираните досега статистики, настоящите включват всеки смъртен случай, свързан с Covid-19 в Англия и Уелс. Според седмичните данни към 27 март смъртните случаи, свързани с коронавируса, са 539 - 4.8% от общия брой същата седмица. Това е увеличение в сравнение с отбелязания 1% предната седмица.

Броят е много под общия брой починали във Великобритания вследствие на Covid-19 (5 373), защото повечето от хората са починали през последните 10 дни, разяснява Би Би Си. Мнозинството от жертвите умират в болници - 501 от 539, но се увеличават смъртните случаи извън тях - показват данните.

В същото време днес още един министър от британския кабинет се самоизолира поради опасения за коронавирус, след като членове на семейството му проявили симптоми.

Майкъл Гоув ще продължи да работи дистанционно с колегите си.

Гоув има ключова роля за координацията на кабинета, която става още по-важна сега, в отсъствието на хоспитализирания заради коронавирус министър-председател Борис Джонсън.

Здравният министър на страната също е в самоизолация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови