Британският външен министър: Последният път, когато руски военни бяха в отпуск, нахлуха в Украйна

OFFNews 14 септември 2018 в 18:44 6419 5

Снимка EPA, архив

"Последния път, когато руски военни твърдяха, че са в отпуск, беше, когато нахлуха в Украйна през 2014 г.". Това написа в Туитър британският външен министър Джереми Хънт. 

Коментарът му идва след интервюто на Александър Петров и Руслан Баширов пред RT. Лондон обвини двамата руснаци за отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, като двамата са действащи офицери в руското военно разузнаване. 

Пред главния редактор на телевизията Мргарита Симонян те потвърдиха, че действително са двамата мъже, чиито снимки разпространиха британските власти, но заявиха, че са пътували до Солсбъри като туристи. 

"Време е да се спре с фалшивите телевизионни предавания - светът вече изобличи Русия", беше коментарът на Хънт.

Той цитира откъс от публикация след събитията в Украйна от 2014 г.: "Официално няма руски войници или малки зелени човечета в Украйна, а само патриотични доброволци, отишли там на почивка".

След излъчването на интервюто с Петров и Баширов говорител на британския премиер Тереза Мей го нарече "обида за интелигентността на обществото".

"Лъжите и очевидните измислици в това интервю, излъчено по спонсорирана от руската държава телевизия, са обида за интелигентността на обществото. По-важното е, че те са дълбоко оскърбителни за жертвите на това ужасяващо нападение и любимите им хора", каза той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

15.09 2018 в 01:31

И това го казва някво си министърче, от бившата империя, избила най-много мирни хора в историята на човечеството?

11519

4

d0ni

14.09 2018 в 22:16

т.е. от опорката, че русия не е замесена минахте на "а вие защо биете негрите"