Британският военен министър: Русия се меси в изборите във Франция и България

OFFNews 16 февруари 2017 в 14:17 8005 12

Британският военен министър Майкъл Фалън обяви, че Русия се намесва в изборите във Франция и България и се опитва да разедини НАТО. 

Има твърдения за руска намеса в цяла серия избори - от България до САЩ, и ние не се съмняваме, че Русия използва различни средства, с които разполага - информация телевизионни мрежи, пропаганда. Няма съмнение, че Русия агресивно се намесва в други демокрации, коментира Фалън пред "Скай нюз". 

По думите му тези действия се наблюдават и към избори в редица европейски страни, сред които и Германия. 

"Русия заплашва с намеса в изборите в Германия, така както, според твърденията, се е намесила в американските избори. Подобно поведение е неприемливо, трябва да обръщаме внимание на такива действия на Русия всеки път", категоричен е той.

Фалън е на мнение, че с тази си намеса Москва се опитва да дестабилизира Запада и НАТО, затова държавите трябва да предприемат съвместни действия.

Според него агресията от страна на Русия е сред основните заплахи, пред които е изправен Алиансът, наред с тероризма и киберзаплахите. 

Британският военен министър вече обяви, че Русия концентрира усилията си за дестабилизиране на САЩ, Франция, Германия, Холандия, България и Черна гора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

11

Емил Станоев

16.02 2017 в 15:52

Тоя е смешник ! Да не би путин да ми каже за кой да гласувам ?? В България не Путин а парите определят вота -който плати, циганите за него гласуват .

42249

8

Denis Rizanov

16.02 2017 в 15:12

млъкни бе траверс!
още от същото... ма ти освен плоскоглав и овален в главата си бил и мазохист бе.

42249

6

Denis Rizanov

16.02 2017 в 14:48


грантове, грантове и пак грантове му е майката на демокрацията.
Едно и също до затъпяване. Квот им подаде лентата. copypaste. Едно напред две назад, Едно в ляво, три в дясно. И през цялото време едно и също.
Абе днес няма ли НЕновини от "дай България!"? Стига с тоя мухлясал ингилиз, потомък на онези мазни и противни ингилизи, които на два пъти ни предадоха! През ПСВ на Турция и през ВСВ на СССР. Загрижил се бил за българите той... кенеф препълнен.

25665

4

Victimized

16.02 2017 в 14:43

Извинявам се, не е абсолютно същата новина, но този човек явно това са му спуснали и където намери трибуна си говори глупостите.

http://offnews.bg/news/Sviat-_12/Rusiia-udria-Balgariia-s-kiberataki-zaiavi-britanskiiat-voenen-minist_646153.html
А иначе пак от ОФФ, преди една седмица:

"През последната година германското контраразузнаване е търсило доказателства за умишлено дезинформиране, подготвяно и извършвано от Москва за изборната кампания във ФРГ, пише изданието Der Spiegel.

Заключението на следователите обаче е изненадващо – няма данни, че Русия се готви да се намеси в изборите за федерален парламент през септември тази година."

.......

Ехххх, днешните медии, да се чудиш на кого да вярваш....