Британското министерство на отбраната: Русия няма да успее да мобилизира 300 хил. души

OFFNews 22 септември 2022 в 13:15 3961 3

Архив

Снимка Pixabay

"Русия вероятно ще изпитва затруднения с логистичните и административни предизвикателства пред събирането на 300 000 военнослужещи"

Русия едва ли ще успее да мобилизира 300 000 резервисти, смята Министерството на отбраната на Великобритания.

"Русия вероятно ще изпитва затруднения с логистичните и административни предизвикателства пред събирането на 300 000 военнослужещи", пишат от ведомството в днешната справка за хода на войната.

"Русия вероятно ще се опита да създаде нови формирования с много от тези войници, които едва ли ще бъдат боеспособни още месеци", прогнозират от министерството.

Според британските военни частичната мобилизация е признак за слабост.

"Този ​​ход на практика е признание, че Русия е изчерпала запасите си от желаещи доброволци да се бият в Украйна. Дори тази ограничена мобилизация вероятно ще бъде силно непопулярна сред части от руското население. Путин поема значителен политически риск с надеждата да генерира така необходимата военна сила."

Британското министерство на отбраната публикува всекидневни разузнавателни справки за хода на войната от началото ѝ през февруари. За Лондон това е начин да противодейства на разпространяваната от Москва версия на събитията. Русия обвинява Великобритания в целенасочена кампания за дезинформация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

3

ob1

22.09 2022 в 21:23

Леле колко е озлобено човечето бармалейчо. Що така бе, пиле, да не получи повиквателна заради незадоволително представяне като тролче?
Само рашистите още не са вдянали, че са свършили... и ти де, няма да те цепим от матушка. Тръгнал да плаши... пигмей :)

1780

1

ВРЕМЕ Е ДА БЪДАТ УДАРЕНИ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ НА ФАШИСТКАТА ИМПЕРИЯ, ТАКА КАКТО ТЕ ОБСТРЕЛВАТ УКРАЙНА!!!
МАСИРАНИ УДАРИ ПО МОСКВА, ПЕТЕРБУРГ, ЕКАТИРИНИНБУРГ, РОСТОВ НА ДОН...
ДА СЕ СРИНАТ СЪС ЗЕМЯТА!!!
ОТ ЮГ ДА НАПАДНАТ РЕПУБЛИКИТЕ, ДОКАТО ОТКЪСНАТ ВСИЧКО, КОЕТО МОГАТ ДА ОКУПИРАТ И В ПОСЛЕДСТВИЕ АНЕКСИРАТ, ТАКА ЧЕ ОТ ТОВА ВОНЯЩО БЛАТО НАРЕЧЕНО РУСИЯ ДА НЕ ОСТАНЕ НИЩО.