COVID-19 карантината в Германия ще падне, след като проследят 80% от контактните (коригирана)

OFFNews 06 април 2020 в 16:09 20707 6

Германия изготви списък с мерки, включително носене на маски навън, ограничаване на събирането на хора на обществени места и система за бързо проследяване на веригите на разпространение на заразата, съобщава Ройтерс.

Според агенцията планът за действие трябва да стартира от 19 април, от тази дата във федералната република карантинните мерки ще се вдигат и животът отново трябва да започне да тече нормално. Канцлерът Ангела Меркел обаче опроверга тази информация:

"Все още не е дошло времето да се говори за отпускане на правилата на коронавируса. Федералното правителство "интензивно" мисли за това как ограниченията за излизане могат да бъдат постепенно облекчени. Не е подходящо обаче да се посочва време за това сега", каза канцлерът Меркел. Опазването на здравето определено ще бъде на преден план предупреди тя и добави, че мерките със сигурност ще бъдат премахнати постепенно.

Мерките са заложени в проектоплан за действие, изготвен от министерството на вътрешните работи. Според него те ще са достатъчни, за да гарантират ниски нива на разпространение на коронавируса, когато общественият живот постепенно бъде възстановен.

За да е възможно това, трябва да се въведат механизми за проследяване на над 80 процента от хората, с които е контактувал заразен човек, в рамките на 24 часа от поставянето на диагнозата.

Училищата ще могат да отворят отново врати, когато решат отделните провинции, а стриктният граничен контрол ще бъде облекчен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

4

El Commandante

06.04 2020 в 18:24

Требва да им пратим Мутафчията да ги вкара малко у час, кво са ми се разпищолили, бахги в швабите....

3000

3

lilai

06.04 2020 в 18:21

Това е абсолютно невярно. В Германия още не се обсъжда публично дата за отслабване на мерките. Моля Ви, не публикувайте такива лъжи!

705

2

order

06.04 2020 в 18:03

Я това са го "копирали от нас".....както ни упойва БАРБА ГАНЬОС!!!!!

11719

1

Краси

06.04 2020 в 17:53

Германия се завръща към нормален живот, Австрия - също. А нас генерал Годжи и Тупанбаши искат да ни мъчат до 13. Май, въпреки че имаме 20 пъти по-малко (на глава от населението) заразени и починали от тях.
Да не би да им се услади военната хунта, която въведоха?