Чарлз Менсън на косъм от смъртта

OFFNews 16 ноември 2017 в 09:29 2990 0

Чарлз Менсън

Серийният убиец Чарлз Менсън, който излежава доживотна присъда в американския щат Калифорния, е прехвърлен от затвора в болница заради значително влошаване на здравето му, съобщава БТА.

Според сайта TMZ 83-годишният Менсън е бил хоспитализиран още преди три дни с няколко заболявания, изискващи лекарска намеса. Изданието отбелязва, че той бавно угасва и "смъртта му е само въпрос на време".

Менсън бе приет в болница през януари тази година заради силен вътрешен кръвоизлив. Тогава лекарите отказали хирургическа намеса, опасявайки се, че той е твърде слаб и няма да издържи операцията.

Чарлз Менсън е сред най-прочутите престъпници на 20 век. През лятото на 1969 г. той и трима негови съучастници, част от комуната му "Семейството", убиват зверски седем души. Сред жертвите е съпругата на режисьора Роман Полански, актрисата Шарън Тейт, която е бременна в деветия месец. Въпреки че Менсън не е непосредственият извършител на убийствата, той е признат за виновен в организирането им и осъден на смърт. През 1972 година, след като Калифорния въвежда мораториум върху смъртното наказание, присъдата му е заменена с доживотен затвор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови