Черна гора замисля глоби до 700 евро за голи туристи по улиците

OFFNews 24 май 2019 в 18:31 2484 1

Будва, Черна гора

Снимка visit.bg

Властите в популярния курорт Будва в Черна гора предлагат глоби за нарушаване на обществения ред до 700 евро за туристите, съобщава радио Budva, цитирано от Интерфакс.

„Властите се замислиха да въведат глоби за нарушения на обществения ред по примера на съседни страни, където подобна мярка отдавна съществува. Така мъж, който се разхожда без риза, ще плати 500 евро, а ходенето из града само по бански ще се наказва с 600 евро. За хранене и напитки на публични места ще се вземат по 700 евро“, предава радиото.

Освен за неприличен външен вид, туристите ще се сблъскат и с други ограничения – например, още по-твърди мерки за паркиране, за силната музика, сушене на бельо и изхвърляне на боклук.

Подготовката на проекта ще отнеме 2 месеца, след това дълго време той ще бъде отворен за публични обсъждания, за да могат всички заинтересовани страни да внесат своите предложения, отбелязва черногорското радио.

По данни на граничната служба на Русия през първите три месеца на 2019 г. Черна гора е посетена от 18 300 руски граждани, от които почти 13 000 са били там с цел туризъм. По-рано бе съобщено, че Черна гора увеличава срока за безвизов престой за руснаците до 90 дни до края на октомври т.г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови