Четири трупа и много ранени след любовен скандал в болница в Чикаго (обновена)

OFFNews 20 ноември 2018 в 06:45 6170 2

Четирима убити и много ранени е равносметката на безразборна стрелба в болница в Чикаго. Една от жертвите е полицейски инспектор. Други две застреляни жени са лекарка и помощник-фармацевтка.

Подозренията са, че в основата на касапницата стои любовен скандал. Според очевидци инцидентът започнал сякаш от нищото. Мъж и жена вървели и разговаряли на паркинга на болницата, когато мъжът се обърнал към нея и я прострелял във врата. След като паднала на земята той гръмнал още три пъти в тялото ѝ.

След това стрелецът влязъл в болницата и продължил да стреля още 15 минути. Според местната полиция той също е сред загиналите.

Масовата стрелба започнала към 15 ч. местно време в понеделник. Въоръжени полицаи пристигнали на мястото, когато ужасени болни и хора от персонала тичали към изходите, за да се спасят. Служителите на реда евакуирали останалите пациенти от сградата и отцепили района. Д-р Тамара О'Нийл обаче паднала покосена от куршум. На място загинал и полицаят Самюъл Хименес. Стрелецът убил и жена, която тъкмо излизала от асансьора, неподозираща какво се случва.

Същия ден в САЩ се случиха още две смъртоносни стрелби. В Денвър, Колорадо един човек беше ранен, а четирима - ранени. Във Филаделфия, Пенсилвания жертвите са четири.

От началото на годината близо 13 хил. души са били убити при стрелба в Съединените щати, други 25 хил. са били ранени. 250 полицаи са били застреляни при изпълнение на служебните си задължения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11671

2

безпартийна

20.11 2018 в 21:44

Всичко това е следствие от безразборното право за притежаване на оръжие. Но не вярвам, че Америка може да се справи с това. Дано тук да не се случи.