Четирима души загинаха при наводненията в Румъния

OFFNews 01 юли 2018 в 15:52 2101 0

Четирима души загинаха при наводненията в Румъния

Четирима души са загинали в следствие на поройните дъждове и наводненията в Румъния за последните два дни, съобщава Медиафакс.

Мъж, който се опитал да премине река на кон в южния окръг Арджеш, бил отнесен от водите. Тялото му е открито във водата от пожарникари, които се опитали да го реанимират, но безуспешно. В река в североизточния окръг Нямц е открито тялото на мъж, който вчера бе обявен за изчезнал. Сигналът бе подаден от незрящата му съпруга, с която заедно събирали дърва в близост до реката.

Вчера 81-годишна жена загина в североизточния окръг Ботошани, след като покривът на къщата ѝ се срина върху нея в резултат на поройните дъждове, а 70-годишна жена се удави в източния окръг Вранча, съобщава БНТ. Министерството на вътрешните работи съобщи днес, че 760 души са били спасени или евакуирани от наводнени райони, а над 20 000 служители на службите за извънредни ситуации участват в спасителните усилия, отбелязва Асошиейтед прес.

Румънското министерство на вътрешните работи съобщава, че 760 души са били спасени или евакуирани, а над 20 000 служители на службите за извънредни ситуации участват в спасителните операции.

Пет национални пътища са наводнени, прекъснат е железопътният трафик в централната част на страната. Множество населени места са останали без електричество. Властите наблюдават прииждащите води на две реки в Северна Румъния.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови