Covid-19: Москва блокира картите за метро на пенсионерите си, за да им попречи да пътуват

OFFNews 26 март 2020 в 17:12 4874 1

Москва забрани на пенсионерите си и на жителите си с хронични заболявания да излизат от домовете си за друго, освен за да пазаруват храни и лекарства, считано от днес, пише Би Би Си. Ограничението обхваща всички на и над 65-годишна възраст.

Всички хора на възраст на и над 65 г. днес бяха неприятно изненадани при опитите си да използват метрото в руската столица. Оказа се, че безплатните им карти са блокирани. Засегнати бяха около 63 хил. души, повече от които са работещи пенсионери.

Мерките целят ограничаване на разпространението на коронавируса.

Пътниците в московската подземна железница са намалели с 45%, по данни от московския транспортен департамент. Все повече хора работят от дома. По пътищата се движат по-малко автомобили, а пътната полиция отчита 28% по-малко пътни инциденти.

В събота в Москва влизат в сила нови мерки за седмица. Затварят се кафенетата, ресторантите и големите паркове.

Всичко това е вследствие на обявената неработна седмица в цялата страна по решение на президента Владимир Путин. Кремъл все още настоява, че в настоящия момент "де факто няма епидемия" в Русия. Потвърдените случаи на заразени са 840, починалите са двама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3943

1

OtSofia

26.03 2020 в 17:46

Вижте разликата. В Москва блокират картите на пенсионерите, за да не може да пътуват! Пенсионерите са лошите! Те се охранват от заплатите на младите! Москва създаде за едно щракване с пръсти долна каста руснаци - пенсионери. Молчат - не расуждат!!!(Sic!) Колко им прилича на руснаците. У нас. Ограничиха българите под 60 години, като им определиха два часа по-кратко пазаруване в масовото работно време, за да се позволи на който иска от по-възрастните да пазарува в магазин по-безопасно. И никой не е забранил на възрастните да си пазаруват по което време им е удобно. И да, не е добре да има ограничения. По принцип. Но още по-зле е рисковата група да се разболее. Така че - реверанс за българите на почтена възраст. И един голям плюс за българското мислене.