Държавният секретар Майк Помпео е слушал разговора на Тръмп със Зеленски

OFFNews 01 октомври 2019 в 13:28 3395 0

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео е слушал разговора на президента Доналд Тръмп с украинския му колега, стана ясно от американски официални източници.

До момента се знае, че американският президент е поискал от колегата си от Украйна Володимир Зеленски разследване на сина на потенциалния му опонент в изборите догодина Джо Байдън. 

Новината за Помпео дава надежда за разкриване на още подробности около съдържанието на разговора, заради който може да се стигне до импийчмънт на американския президент.

Тръмп, от своя страна, си позволи да обвини Адам Шиф - демократът, който се заема с разследването по подадения анонимен сигнал - в изопачаване на съдържанието на разговора с украинския държавен глава. 

За да дискредитира заключението на разузнавателните агенции за руска намеса в изборите за президент през 2016-а, Тръмп е поискал помощ и от други световни лидери, заявиха източници на Министерството на правосъдието в понеделник.

В търсене на изходната точка на разследването за руска намеса министърът на правосъдието Уилям Бар е инициирал срещите с чуждестранни лидери, като лично ги е провеждал на четири очи, съобщи "Вашингтон поуст". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови