Държавният секретар на САЩ е в Северна Корея

OFFNews 06 юли 2018 в 09:53 1267 0

Снимка Foxnews

Американският държавен секретар Майк Помпейо пристигна в Северна Корея, съобщиха световните агенции.

Това е негова трета визита там и първата след историческата среща на върха между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун на 12 юни в Сингапур. В Пхенян Помпейо се надява да получи точни разяснения от Северна Корея относно денуклеаризацията.

При пристигането си Помпейо бе посрещнат от севернокорейския си колега И Йон-хо и от дясната ръка на Ким Чен-ун - Ким Йон-чхол, предаде. Последният изигра ключова роля заедно с Помпейо в уреждането на срещата на върха в Сингапур, предаде БТА.

Целта на визитата на Помпейо в Северна Корея е въпросът с тленните останки на 200 американски военни, водещи са изчезнали през Корейската война, и първоначално споразумение за севернокорейските ядрени обекти, които да бъдат декларирани, каза американски представител пред Ройтерс.

Междувременно севернокорейският лидер изпрати послание на бившия кубински президент Раул Кастро, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Съдържанието на писмото, донесено в Хавана вчера от висш представител, засега не се разпространява. Висшият представител е заместник-председателят на Корейската трудова партия И Су-йон, който е имал среща с Кастро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови