Дъщерята на говорителя на руския президент работи в Европейския парламент

OFFNews 26 февруари 2019 в 17:39 4598 0

Снимка Инстаграм

Дъщерята на говорителя на руския президент Владимир Путин работи в Европейския парламент.

Елисавета Пескова е стажантка в кабинета на френския евродепутат Емрик Шопрад, избран от „Националния фронт“ (сега „Национален сбор“) на Марин льо Пен през 2015 г., пише "Свободна Европа".

В ЕП дъщерята на Дмитрий Песков има достъп до срещи при закрити врата и документи на институцията, има достъп до мрежите на ЕП. Присъствието ѝ там засилва опасенията за възможна руска намеса в изборите за Европейски парламент, които ще се проведат през месец май.

Говорителка на Европарламента, цитирана от Би Би Си, обаче уверява, че Пескова има достъп само до публична документация.

Стажът на Пескова започнал през ноември 2018 г. и ще продължи до април 2019 г.

Шопрад е член на комисиите в Европарламента по външни работи и по сигурност и отбрана. Член е на екипа международни наблюдатели на референдума в Крим след анексията, който не беше признат от Общото събрание на ООН и десетки държави. За евродепутатът обаче допитването е законно.

Елисавета (Лиза) Пескова учи право в Париж и очевидно е популярна личност - в Инстаграм има около 79 хил. последователи. Живее във Франция от няколко години.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови