Дебати за узаконяване на кръвосмешението в 3 европейски държави

Лилия Христова 12 юли 2013 в 12:50 43000 23

Европейски държави искат да узаконят кръвосмешението
Европейски държави искат да узаконят кръвосмешението

От три години насам в няколко страни в Европа се провеждат активни дебати и кампании за легализирането на кръвосмешенията.

Поддръжниците настояват закон да узакони сношението между членовете на семейството по възходяща и низходяща линия (инцест). Извратената идея бива определяна от правителствата като "европейска джендър-норма". Също така вече съществува и понятието "инцестофоби" - хора, които отхвърлят секса между роднини.

Най-активни в дебатите по въпроса за узаконяването на кръвосмешението са Дания, Швеция и Швейцария.

Според Моника Гьорн, депутатка от шведския парламент, инцестът трябва да бъде узаконен. На същото мнение е и датският политик Перниле Шкипер. В Швейцария парламентът също води обсъждане за узаконяване на кръвосмешението. В Скандинавия пък в програмна статия на неолибералите се предвижда закон за борба срещу инцестофобите.

Някои учени като австралиеца Алън Битлес се опитват да оправдаят и покажат като нещо нормално сношението между близки роднини. Същевременно обаче специалисти от исландски институт са на мнението, че последиците след узаконяването на инцеста биха били катастрофални, защото кръвосмешението при близки роднини може да предизвика множество генетични болести и мутации.

Според проучване, проведено от шведския вестник "Expressen", 82% от запитаните над 4000 души са против узаконяването на инцеста. При евентуалното му легализиране всички тези хора биха спаднали към графата "инцестофоби" и може да имат проблеми, ако се предприемат строги мерки спрямо противниците на кръвосмешението.

Въпреки абсурдното звучене на гореописаното, то е факт и е документирано и публикувано в информационни сайтове на различни европейски страни.

Документ 1

2010 г.

ШВЕЦИЯ

Депутатката Моника Грьон Шведския от парламент социал-демократическата партия смята, че кръвосмешението трябва да бъде легализирано. Според нея майка и син, баща и дъщеря, братя и сестри, дядовци, баби и внуци трябва да имат законното право да правят секс помежду си и това им право да бъде недвусмислено закрепено по юридически път:

http://www.expressen.se/nyheter/s-politiker-gor-incest-lagligt/

Документ 2

2011 г.

Скандинавия

Борбата срещу "инцестофобите" е важна насока в програмата на европейските неолиберали.Из програмна статия на неолибералите в Скандинавия:

"Легализацията на инцеста е завоевание на победилата на в Скандинавия либерална революция".

http://metrobloggen.se/mattiassvensson/gamla-artiklar-nyliberal-revolution/

Документ 3

2012 г.

Дания

Датският политик Перниле Шкипер настоява в Дания кръвосмешението да бъде признато за "джендърна норма" с цел сексуалните връзки между бащи и дъщери, майки и синове, братя и сестри да бъдат узаконени:

http://www.friatider.se/danska-socialister-vill-legalisera-syskonsex

Документ 4

2013 г.

Швейцария

Парламентът обсъжда легализиранато на кръвосмешението в Швейцария:

http://24heuresactu.com/2013/01/31/mariage-pour-tous-les-suisses-vont-legaliser-linceste-video/

http://fr.misc.droit.famille.narkive.com/qeV3jmBG/on-y-est-legalisation-de-l-inceste

http://marthetmarie.lifediscussion.net/t4093-suisse-depenaliser-l-inceste

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!