Дейли стар: Ситуацията с COVID-19 може да превърне България в хитова дестинация за лятото

OFFNews 18 май 2020 в 21:47 7562 2

Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в хитова туристическа дестинация за лятото на 2020 година. Това написа в статия английският вестник „Дейли стар“, цитиран от бТВ.

Под заглавието „Българският Слънчев бряг ще бъде „новият Магалуф“ след ограниченията заради коронавируса" изданието цитира експерта Ники Келвин от най-популярния уебсайт за пътуване The Points Guy. Според него след премахването на ограниченията българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбея.

„Ограниченията в Испания са изключително строги и едва ли тези мерки ще бъдат отменени скоро. Това означава, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго”, пише още в статията.

Посочва се, че България е сред страните с най-малко разпространение на коронавируса и това й дава сериозни предимства наред с пясъчните дюни, възможностите за водни спортове и луд нощен живот.

“България, като повечето ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничения, но страната има едни от най-ниските потвърдени случаи на заболели в Европа”, се казва в материала на английския вестник.

В статията изрично е подчертано, че България е вероятно най-добрата възможност за лятна почивка за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили надеждата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5712

2

tough

19.05 2020 в 09:22

Тоя "най-популярен" сайт за пръв път го чувам :D

23293

1

Стефан

19.05 2020 в 04:37

Може. След епидемията от английски балконинг, сте ни дотрябвали и само с вирусите си, освен с алкохолизма.
Стойте си в провинцията, и не занимавайте нашта Бърза помощ с психиатрията и венерологията си. И без това нашите лекари и сестри са у вас.
И циганките даже, които ви перат насраните кюлоти, са при вас. Тука ще трябва да си ги перете сами.

П.с. И коронавирусните ягоди си яжте сами - аз няма да купя ни една. И изобщо нищо от англия.