Демокрацията е по-важна от пандемията: хиляди южнокорейци се отправиха към урните, за да гласуват

За да упражнят правото си на глас, трябва да позволят да им бъде измерена температурата на входа. Задължително носят маски и ръкавици

OFFNews 10 април 2020 в 12:05 1843 0

Снимка Би Би Си

Южна Корея доказва посвещението си към демокрацията: хиляди жители на източноазиатската държава отидоха до урните, за да гласуват, независимо от пандемията от коронавирус, която им наложи да останат вкъщи.

Двата дни на ранно гласуване преди парламентарните избори следващата сряда показаха рекордна активност, предава Би Би Си.

Преди да влязат, на всеки избирател се мери температурата. Хората са длъжни да носят предпазни маски и ръкавици, за да могат да гласуват.

Южна Корея отбеляза 27 нови случая в петък, с които общият брой става 10 450. Смъртните случаи се увеличиха до 208, според Корейския център по контрол на заразните болести и превенцията. Но в град Таегу, който беше центърът на кризата с Covid-19, няма нови случаи на регистрирани за пръв път от началото ѝ.

21-вите парламентарни избори в Южна Корея ще се състоят на 15 април 2020 г. Ще бъдат избрани 300 членове на Националното събрание. Избирателите могат да гласуват в избирателни секции в Корея и чрез така нареченото "ранно гласуване" без предварително регистриране за това. Право на глас имат навършилите 18 г. към деня на изборите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews