Депутат от управляващата партия в Русия поиска изгонването на 12 американски дипломати

ОFFNews 03 януари 2017 в 12:52 3010 1

Депутатът от Държавната дума на Русия и част от управляващата партия "Единна Русия" - Евгений Федоров, изпрати молба до министъра на външните работи Сергей Лавров, в което настоява да се разгледа въпроса за изгонването на 12 американски дипломати, чиято дейност според него може да застраши националната сигурност на Русия, предава РИА Новости.

"В момент, когато САЩ въвеждат все повече санкции срещу Русия, дейността на отделните служители на американското Министерство на външните работи може да съдържа реални заплахи за националната сигурност на Руската федерация", пише в молбата си Федоров.

Той изпраща и списък с 12-те имена на американски дипломати, сред които е и първият секретар на посолството на САЩ в Москва - Брадфорд Бел и заместник-началника на мисията на САЩ - Лайн Трейси.

Дипломатите според Федоров се срещат редовно с влиятелни личности и действията им карат "много активисти да провеждат протестни митинги".

Искането на руския депутат идва след действията на администрацията на Барак Обама, която изгони 35 руски дипломати и въведе санкции на руското Главно разузнавателно управление (ГРУ), както и на Федералната служба за сигурност (ФСБ) след хакерските атаки, извършени от Москва по време на президентските избори в САЩ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови