Дете излезе с кучето си и бе завлечено от порой на 3.5 км от дома. Намериха го 24 ч по-късно, пазено от домашния Джак Ръсел

OFFNews 17 януари 2020 в 10:50 5080 0

Тригодишно момиченце и кучето ѝ бяха открити живи 24 часа, след като изчезнали при наводнение в Западна Австралия, съобщава Би Би Си.

Детето се изгубило в сряда, след като излязло на разходка с кучето. Тя и домашният любимец, порода Джак Ръсел, били отнесени, след като проливни дъждове превърнали в реки улиците край дома ѝ, съобщава полицията.

В издирването бе включен хеликоптер, а опасенията, че детето може да е загинало растяха. Но в четвъртък следобед тя е била забелязана от хеликоптера на около 3.5 километра от дома си. Когато полицаите стигнали до нея, била цялата в кал, но невредима. Кучето било с нея и продължавало да я пази - допълват органите на реда.

"За щастие Матилда и кучето ѝ бяха върнати на семейството ѝ", се казва в съобщението на полицейската служба на Западна Австралия.

Пилбейра е един от западните австралийски региони, в които валяха проливни дъждове през последните дни, които доведоха до наводнения и затваряне на пътища. Те обаче донесоха и облекчение от катастрофалните горски пожари, с които страната се бори от месеци. От септември досега пожарите са отнели живота на най-малко 28 души и са унищожили хиляди домове. Сушата засили кризата, която е най-тежка в щатите Нов южен Уелс и Виктория.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови