Директори на 1000 от най-големите US компании с отворено писмо до Тръмп

ОFFNews 10 ноември 2016 в 15:29 14178 13

Повече от 1000 изпълнителни директори на едни от най-големите американски компании и корпорации, сред които "Кока-Кола" и "Боинг", изпратиха отворено писмо до Доналд Тръмп, в което го призовават да спре с пламенните си изказвания срещу определени обществени групи.

"Американските семейства, бизнес и общество не могат да просперират истински и да разгърнат целия си потенциал в страна, която бива разделяна и в която няма доверие" пише в писмото. 

В речите си по време на кампанията си републиканецът правеше яростни изказвания срещу мексиканци, като ги наричаше "изнасилвачи", чуваха се е и вулгарни забележки за жените.

В писмото директорите призовават Тръмп да работи с бизнеса, "за да обедини отново страната". 

Сред исканията на бизнеса са и мерки, които да доведат до "възвръщане на вярата в икономическите и правителствени институции".

Джей Тимънс, директор на Националната асоциация на производителите в САЩ, каза: "Когато икономиката не работи, както би трябвало, когато хората са уволнявани от работните си места и са разочаровани от финансовото си състояние, отговорът и негативната реакция са неизбежни... Но решението е в това, което бизнесът предлага".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

5

El Commandante

10.11 2016 в 19:38

Доналд Тръмп до директорите на 1000те УСА компании: Да, добре.

16193

4

SC

10.11 2016 в 18:06

С едно изречение:
Доналд, не ни спирай евтината работна ръка!