Доклад: 600 момчета са жертва на сексуално и физическо насилие от свещеници в Германия

ОFFNews 18 юли 2017 в 19:02 8933 0

Близо 600 младежи от момчешкия църковен хор и училище "Регенсбург Дъмпатцен" в Германия са ставали жертва на физическо или сексуално насилие в продължение на близо шест десетилетия, пише Би Би Си, позовавайки се на нов доклад. 

Общо 49 члена на Католическата църква в Германия, които работят в хора и училището на "Регенсбург Дъмпатцен", са причинявали физически и сексуален тормоз в периода от 1945 г. до 90-те години на миналия век. 

Жертвите са споделили, че чувството, което са изпитвали по време на участието си в хора или живеейки в интерната на училището, наподобява на "затвор, ад и концентрационен лагер". Жертвите са описали опита си в училището в Южна Германия като "най-лошото време в живота им, характеризиращо се със страх, насилие и безнадеждност".

Доклад от 2016 г. пък сочи, че 231 деца са били малтретирани - още от предучилищните етапи на католическото училище. 

Представители на момчешкия хор "Регенсбург Дъмпатцен" все още не са излезли с официално становище след резултатите от доклада. 

Представяйки заключенията си от доклада, един от разследващите адвокати - Улрих Вебер, твърди, че в хода на разследването си не е успял да се свърже или говори с всички бивши ученици и участници в хора на "Регенсбург Дъмпатцен" затова и предполага че реалният брой на малтретираните достига 700 души. 

От 49-те членове на Католическата църква в Германия 9 са идентифицирани като сексуални насилници. Вебер заяви, че предполагаемите извършители са идентифицирани, но не се очаква да им бъдат повдигнати наказателни обвинения, защото престъпленията са станали твърде отдавна, за да бъдат законно валидни.

От 2010 г. 1000-годишният хор е разтърсван от твърдения за сексуално насилие в редиците му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови