Доклад: Съкрушителни доказателства за импийчънт на Тръмп, Камарата на представителите го одобри

Белият дом: Написаното е като от блогър, който се стреми да докаже нещо, когато няма нищо

OFFNews 04 декември 2019 в 07:49 4593 0

Американският президент Доналд Тръмп е възпрепятствал разследването за импийчмънт на Камарата на представителите и е злоупотребил с власт.

Това твърди доклад на водената от демократи Комисия по разузнаването, одобрен от Камарата на представителите. В документа от 300 страници пише, че Тръмп е оказал натиск върху Украйна да разследва политическия му съперник Джо Байдън и сина му Хънтър. И се казва още: "Президентът е поставил личните си политически интереси над интересите на Съединените щати, опитал е да подкопае целостта на изборния процес в САЩ и е застрашил американската национална сигурност". 

Белият дом коментира, че докладът е резултат от "едностранчив измамен процес", както и, че се състои от клевети, съобщи БНР. Говорителят на президента Стефани Гришам заяви още, че в него няма доказателства. 

"Този доклад не отразява нищо повече от тяхното чувство за неудовлетвореност. В него са написани неща като тези на блогър, който се стреми да докаже нещо, когато няма доказателства за нищо.", коментира Гришъм. 

В доклада на Камарата, публикуван във вторник, се казва, че доказателствата за импийчмънт на Тръмп за неправомерно поведение и възпрепятстване на правосъдието са "съкрушителни".

Очаква се документът да послужи като основа за формулирането на обвинения за импийчмънт от правната комисия в Камарата на представителите, която заседава днес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови