Документи разкриха кои са милионерите в Белия дом

OFFNews 01 април 2017 в 09:50 4772 1

Снимка Ройтерс

Дъщерята на президента Иванка и съпругът й Джаред Къшнър

Във висшата администрация на Белия дом работят хора, които притежават активи за милиони долари, разкриват документи на Белия дом, предава Би Би Си. Те бяха публикувани в петък и разкриват също какви са заплатите на високопоставени служители. Документите не разкриват подробности за финансовото състояние на Доналд Тръмп, нито на вицепрезидента му Майкъл Пенс.

Дъщерята на президента Иванка и съпругът ù Джаред Къшнър имат активи на стойност между 240 и 740 милиона щатски долара. Те са се отказали от участия в бизнеси и са продали компании, но са запазили по-голямата част от недвижимите си имоти.

Стив Банън, старши съветник в Белия дом, е получил $191,000 за консултации от консервативния новинарски сайт Breitbart в допълнение към други приходи от трудови договори за най-малко 1 милион долара. Той има активи за $3.3 до $12.6 милиона.

Гари Кон, който оглавява Националния икономически съвет в Белия дом и е бивш президент на банката "Голдман Сакс", има активи за поне $230 милиона. Той е получил от банката най-малко 40 милиона долара - дивиденти, лихви, заплата и бонуси. Кон е декларирал и над 1 милион долара приходи от Индустриалната и търговска банка на Китай.

Шефът на канцеларията на Белия дом Райнс Прибъс е получил повече от 500 000 долара като заплата и бонуси от Националния комитет на Републиканската партия, който ръководеше по време на трудните първични избори. Спечелил и поне 750 000 долара от изкупуване на бизнес и като партньор в юридическа фирма. 

Шон Спайсър, прессекретарят на Белия дом, е получил $260 000 за ролята му на главен стратег и директор комуникации за Националния комитет на Републиканската партия. Той притежава и имоти.

Съветничката на Тръмп Келиан Конуей е спечелила над $800 000, повечето от които са от консултантски услуги, включително по време на предизборната кампания на Тръмп.

На брифинг преди публикуването на документите представители на Белия дом подчертаха, че това не са настоящите притежания на всеки от засегнатите, а собственост, която са имали по времето, когато са встъпили в длъжност в президентската администрация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови