Доналд Тръмп видя ново дъно в историята на журналистиката

OFFNews 18 август 2019 в 22:27 3522 0

Туитър, Тръмп

Снимка offnews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подложи на критика в. New York Times и посочи, че историята на американската журналистика е стигнала до „ново дъно“. Това той написа в своя профил в Туитър.

„Това не е нищо друго, освен дяволска пропагандна машина, работеща за Демократическата партия“, написа той.
Така той отреагира на срещата на главния редактор на изданието Дийн Бакет с работещите в редакцията, състояла се на 15 август. След нея Бакет заяви, че след доклада на специалния прокурор Робърт Мълър вестникът е длъжен да измести акцента от отношенията на Тръмп с Русия и се фокусира с вероятния расизъм на американския президент.

След това Тръмп обвини изданието в „лов на вещици“ и определи New York Times като един от най-разрушителните примери за лоша журналистика в историята. „От своята фалшива версия за руския сговор те преминават към расизма и лова на вещици“, написа той.

В началото на юни Тръмп критикува медиите, разпространили информацията за това, че бил нарекъл херцогинята на Съсекс Мегън Маркъл „противна“. Според него тази история е станала пореден продукт на фейк-новините.

На 18 април т.г. спецпрокурорът Робърт Мълър публикува доклада си за намесата на Русия в президентските избори в САЩ от 2016 г., които Тръмп спечели. В него се посочва, че Москва действително се е намесвала в американския изборен процес, но подозренията за връзките на руската страна и Тръмп не бяха подкрепени с доказателства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови