Доналд Тръмп забрани нелегалните мигранти да получават убежище

OFFNews 09 ноември 2018 в 21:24 4796 0

Американският президент Доналд Тръмп подписа днес документ, нареждащ да не се дава убежище на мигранти, които влизат в САЩ нелегално през американско-мексиканската граница, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Тръмп се позова на правомощията си в областта на националната сигурност, за да забрани влизането в САЩ на граждани на няколко страни, в които живеят предимно мюсюлмани, и каза, че иска хората да идват само по законен път.

Президентът взе това решение отчасти заради колоните централноамерикански мигранти, които бавно се придвижват към САЩ, но длъжностни лица казват, че мярката ще важи за всеки, заловен да прекосява границата незаконно. Тя ще бъде в сила 90 дни.

Тръмп заяви още, че до края на годината ще вземе решение кого да номинира за постоянен представител на САЩ в ООН. Той заяви, че обмисля няколко варианта, включително говорителката на държавния департамент Хедър Науърт. Сегашната посланичка в световната организация Ники Хейли каза миналия месец, че ще се оттегли от поста до края на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови