Драстичен ръст на новите случаи на COVID-19 във Великобритания

OFFNews 10 август 2020 в 12:49 2571 0

Великобритания отбеляза драстичен ръст за ден на диагностицираните с коронавирус. За последното денонощие положителни проби са дали 1062 души, което е почти двойно от предходния ден и е най-големият дневен ръст от 25 юни насам, съобщи Ройтерс.

Това даде основание да се говори, че на Острова започва втора вълна на пандемията. В момента случаите с коронавирус са 310 825. Въпреки това смъртните случаи за ден не бележат ръст и са едва 8.

В страната редица ограничителни мерки бяха свалени, но продължават призивите от страна на властите хората да се пазят, да спазват дистанция, да носят маски и често да дезинфекцират ръцете си. Въпреки това рекордните температури от последните дни, достигнали до 36°, накараха хиляди хора да изпълнят плажовете на страната.

Мрачната статистика за новите болни идва точно в момент, в който здравните власти правят епидемиологично проучване, което установи, че рискът от заразяване с вируса в класните стаи е минимален.

Премиерът Борис Джонсън дори обяви възобновяването на присъствените часове за национален приоритет, като за тази цел бе планирана и рекламна кампания, която да убеди уплашените родители да върнат децата си в клас.

По-рано Би Би Си съобщи, че Австралия регистрира най-смъртоносния си ден от коронавирусната пандемия на фона на втора вълна от заразявания в Мелбърн. Щатът Виктория, чиято столица е Мелбърн, съобщи за 19 смъртни случая днес.

Във Виктория са около две трети от смъртните случаи от COVID-19 в страната, които общо са 314. Потвърдените с коронавирус са около 21 400.

Все пак броят на новозаразените, все още стотици на дневна база, намаля през последните дни, което събуди надеждите, че строгата карантина работи.

Втората карантина в Мелбърн започна преди месец, но от 3 август за жителите е въведен вечерен част и още по-строги ограничения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови