Дворецът казва тежката си дума за Меган и Хари днес

OFFNews 13 януари 2020 в 11:11 3448 0

Снимка Sussex Royal/Instagram

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е твърдо решена да се отдели от британското кралско семейство, но принц Хари би се почувствал "разбит", акос е наложи да отреже връзките с фамилията, пише престижният британски в. "Таймс" по повод ключовата среща в двореца Сандрингам днес.

Там членовете на кралското семейство се събират, за да обсъдят в спешен порядък как ще се случи раздялата на Хари и Меган с кралските им задължения.

Знае се, че самата херцогиня е в Канада с осеммесечния си син Арчи и ще се включи в разговора по телефона.

Това ще е първото събиране на Уиндзорите след като Меган и Хари съобщиха, че се разделят с активните си задължения на кралски особи и ще заминат за Северна Америка, за да опитат да живеят финансово независимо. Съобщено бе, че новината е изненадала Бъкингам и дори кралица Елизабет Втора и я е "натъжила".

Според медиите на срещата ще присъстват кралицата, принц Чарлз и принцовете Уилям и Хари. Кралицата настоявала решение да бъде намерено в рамките на дни, без да се проточва. На срещата те трябва да изяснят как ще бъде прекратена кралската издръжка на херцозите, ще запазят ли те титлите си, дали в бъдеще ще поемат ангажименти като членове на семейството и какви и кой ще плаща за тяхната охрана. В момента издръжката им се поена от т.нар. Суверенен фонд. Той е финансиран с данъкоплатците, за да може кралицата да изпълнява публичните си задължения. Допитвания до граждани, излъчени в британски медии, показаха, че повечето хора подкрепят решението на Меган и Хари да заживеят самостоятелен живот. В същото време обществеността смята, че ако нямат кралски ангажименти, двамата не бива да бъдат финансирани с публични средства.

Междувременно, принцовете Уилям и Хари опровергаха публикация в "Таймс", според която между двамата има силно напрежение, а по-големият брат "тормозел" по-малкия с отношението си. Принцовете нарекоха тази информация фалшива и обидна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови