Джонсън с писмо до Туск, иска промени в сделката за Брекзит

OFFNews
20 август 2019 в 12:52 | 2574 |1

Британският премиер Борис Джонсън прати писмо до председателя на ЕС Доналд Туск, в което предлага алтернативни варианти за предпазния механизъм за ирландската граница. 

Джонсън нарича клаузата "антидемократична" и "несъвместима със суверенитета на Великобритания".

Джонсън пише, че ако предпазната мярка бъде премахната, споразумението за Брекзит ще получи зелена светлина в парламента. Коментар от Брюксел все още няма, но след подписването на документа, договорен от бившия премиер Тереза Мей, Евросъюзът е категоричен, че той не подлежи на предоговаряне, припомня БНР. След поемането на поста Джонсън се зарече да осъществи развода между Лондон и Брюксел - със или без сделка.

Междувременно се появи информация, че кабинетът обмисля нов пакет от мерки, които могат да затруднят свободното движение на европейските граждани във и от Великобритания.

Препоръчани материали
Лопе де Вега

Рейтинг : 25215

21.08 2019 в 09:44 1
+ 0
- 0
Ограниченията и репресиите ще бъдат реципрочни. Доколкото Република Ейре е част от ЕС, ясно е, че границата със Северна Ирландия трябва да бъде истинска, а не някаква измислена от Борето. Не е ясно, доколко това ще бъде в интерес на Сев.Ирландия, защото рязко ще промени икономическите връзки между двете страни. Да очакваме ли отново ИРА-извънредни да се събудят? Още повече установяването на граница няма отношение към суверенитета на Обединеното Кралство. Искат независимост от Европа? Готово, само че и ЕС трябва да може да осъществява правата си, в случая, правото на защита на границите си. Да бяха си правили сметката своевременно бритите. Вече е късно. Мандалото падна!