ЕС иска независимо разследване откъде е дошъл коронавирусът

OFFNews
12 май 2020 в 22:25 | 4626 |4

ЕС ще подкрепи предложение за извършване на независимо научно разследване за произхода на пандемията от коронавирус.

Това обяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел след днешната видеоконференция на европейските министри на отбраната, съобщава БТА.

Борел изрази съмнение в твърденията, че заразата е тръгнала от рибен пазар в Китай.

Той уточни, че никой към момента не може да каже със сигурност откъде е тръгнала заразата.

Засега не сме обсъждали подробно опасностите от биологична война. Това не е на дневен ред и слава Богу, заяви още върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността.

Той прогнозира, че всички развиващи се страни ще бъдат ударени от кризата заради коронавируса - опасността се отнася за държави от Близкия изток, Латинска Америка и Африка, където може да се очакват тревожни последици и политически сътресения.

Борел съобщи, че на днешната видеоконференция на министрите на отбраната от ЕС е била обсъдена нуждата за осигуряване на повече възможности военните да помагат на цивилните сили в условията на епидемия.

Той добави, че е обсъден и въпросът с дезинформацията и хибридните действия, свързани с Ковид-19. 

САЩ отдавна приемат версията, че коронавирусът е дошъл от лаборатория

Има значителен брой доказателства, че коронавирусът - източник на пандемията, е дошъл от лаборатория в китайския град Ухан, заяви на 3 май държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео.

Според ръководителя на американската дипломация може "с висока степен на сигурност" да се твърди, че вирусът е дошъл от лаборатория в Ухан, където е изследвано присъствието му при животни.

Държавният секретар обаче подчерта, че са доверява на заключението на американските разузнавателни служби, че коронавирусът не е създаден изкуствено.

Не забравяйте, че Китай и преди е заразявал света, и преди са имали лаборатории, които не отговарят на стандартите. Не за първи път светът се среща с вируси заради гафове в китайска лаборатория, отбеляза Помпео.

Препоръчани материали
yetti

Рейтинг : 1006

13.05 2020 в 11:10 4
+ 0
- 0
"Независимо" от кого?

Дори от Уханската лаборатория да е - чудесно знаем чия собственост е и кои европейски специалисти са дали know-how-то и вирусите.

Каква полза като си го потвърдите "независимо"?
Ще глобите французите и ротшилдовците ли?
Стефан

Рейтинг : 15278

13.05 2020 в 04:38 3
+ 0
- 0
Брюксел се кани да съди Господ?
А кой ще е съдията?
За психиатрията в омерика не питам. За натовската - вече също.
zuljin

Рейтинг : 3631

13.05 2020 в 00:53 2
+ 0
- 0
Кръгли идиоти...
оф

Рейтинг : 1019

12.05 2020 в 22:54 1
+ 3
- 0
Палячовци! "Засега не сме обсъждали подробно опасностите от биологична война". Какво значение има от къде е дошъл вирусът...!?