Една от най-богатите жени в Русия загина в самолетна катастрофа

OFFNews 01 април 2019 в 08:28 6691 0

Снимка ТАСС

Една от най-богатите жени в Русия загина в самолетна катастрофа в Германия. Загинали са още един пътник и пилотът.

Наталия Филева (55 г.) - съсобственик и най-големият акционер във втората най-голяма руска авиокомпания S7 Group (Сибирските авиолинии) - била на борда на нейния частен шестместен самолет Epic LT. Той се е разбил и изгорял в полета, докато правел заход за кацане на малкото летище Егелсбах в неделя, 31 март, към 15:30 ч., близо до Франкфурт, съобщи S7 Group. 

Причината за катастрофата все още не е ясна, пишат от S7. Руски и международни власти ще я разследват.

Частният самолет е летял от Кан, Франция. Изчезнал от радарите в 15:22 ч. местно време, според Flightradar24. Отломките му са пръснати в радиус от 20 метра от мястото на катастрофата.

Други двама души са загинали, когато полицейски автомобил, пътуващ към мястото на катастрофата, се сблъскал с друга кола близо до летището. Трима полицаи в служебния автомобил са ранени тежко.

Богатството на Филева се равнява на 600 милиона долара, изчислено от сп. Forbes.

S7 е основният конкурент в Русия на Aeroflot. S7 Group има база на московското летище Домодедово и лети до 150 града в 35 държави, използвайки 56 самолета "Еърбъс" и 23 "Боинг". Съпругът на Филева - Владислав, е посочен като председател на борда на директорите във финансови документи на сайта на компанията за третото тримесечие на 2018 г., посочва АП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови