Екоактивисти се залепиха за асфалта в Хановер, полицията ги отлепя с oлио (снимки)

OFFNews 20 февруари 2023 в 20:17 2504 3

Снимка Getty Images

Екоактивисти от протестното движение "Последно поколение" блокираха движението, залепяйки се за асфалта на няколко улици в северния град Хановер, предаде ДПА.

Активистите организират протести по цяла Германия от месеци, а с днешната си демонстрация успяха да спрат движението за около час.

Заради протеста се е наложило линейка, пътуваща за спешен случай, да бъде пренасочена заради спряното движение. За щастие, според медици, състоянието на пациента в линейката не се е влошило, пише ДПА.

Полицията вече е добре обучена как да се справя с активисти, които се залепват за пътя, и този път използва олио, за да ги отлепи от асфалта. Полицията е започнала разследване срещу демонстрантите заради на възпрепятстване на пътния трафик.

В последните месеци протестното движение "Последно поколение" се появи на първите страници на много издания, за да привлече внимание за нужда от спешни мерки в борбата с климатичните промени.

Сред исканията на движението е Германия да направи така, че през 2030 г. тя вече да не е източник на емисии на парникови газове, както и да се премахне прочутото правило за движението без ограничение на скоростта по магистралите в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

21.02 2023 в 08:00

екотерористите спряха ядрената индустрия на Германия, хак да им е

По-твърди мерки трябва

8053

2

DARTH VADER

20.02 2023 в 21:47

Ако продължават да пречат на нормалните граждани да се движат,следващия път ще ги отлепят с шведски вазелин;)))

Марка "Тунберг"

865

1

Constanza

20.02 2023 в 21:12

Право казват хората, ама кой да ги слуша?
 
X

Подкастът на OFFNews