Ердоган: Атентатът в Нова Зеландия е срещу турския народ и лично срещу мен

OFFNews 15 март 2019 в 14:27 14483 5

По време на погребалната церемония, организирана по повод кончината турската професорка Берил Дедеоглу президентът на Турция Реджеп Ердоган засегна темата за терористичния акт в Нова Зеландия, съобщи obzornews.bg, позовавайки се на турски медии.

Според силния човек в Анкара враждебното отношение към исляма вече е преминало бариерата на персоналните атаки, добивайки измеренията на мосово изтребление.

Ердоган остро осъди въоръженото нападение срещу мюсюлманите, които се събрали на петъчна молитва в Нова Зеландия и допълни:

„В света враждебността към исляма е във възход, тя вече премина границите на персоналните атаки и доби мащабите на масово избиване. Атентатът явно е дълго планирано и мотивирано действие. Видно е, че това не може да се подмине само като спонтанна атака. Разбирането, което олицетворява този убиец е взело за мишена нашата страна, нашата нация и лично мен, ясно се вижда как това разбиране заразява като раково образувание и западните общества.“

Според Ердоган, ако не бъдат взети мерки, тези атаки неизбежно ще се увеличават.

Както вече съобщихме мъжът, който пое отговорност за нападението, е оставил манифест от 37 страници, в който обяснява какви са причините за действията му.

Човекът, който в Туитър се представя като Брентън Тарант от Австралия, заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност - като кланетата на християни в Европа при османското нашествие.

Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 г.

На друг от пълнителите на автомата на терориста е написано "Битката при Булаир 1913 г." 

Освен това върху оръжията има и други надписи, свързани с българската история. На пълнителите се четат и имената на Константин II Асен и Фружин. Двамата са синове на последните български царе Иван Срацимир и Иван Шишман. Те са останали в историята като организаторите на първото въстание срещу османските нашественици след завладяването на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

5

Hissarion

18.03 2019 в 10:25

Всеки подобен терористичен акт означава нови гласове за Ердо-паша. Също както всеки терористичен акт на ИД означава нови гласове за орбаноподобните песоглавци в Европа. Така че в такива случаи и двете страни потриват доволно ръце. А далаверката им зад кулисите върви.

12044

3

Diablo III

15.03 2019 в 17:01

Всяка диктатура има нужда от врагове за да узурпира народа си, Ердоган - също.