Ердоган: Атентатът в Нова Зеландия е срещу турския народ и лично срещу мен

OFFNews | 15 март 2019 в 14:27 | 12957 |5

По време на погребалната церемония, организирана по повод кончината турската професорка Берил Дедеоглу президентът на Турция Реджеп Ердоган засегна темата за терористичния акт в Нова Зеландия, съобщи obzornews.bg, позовавайки се на турски медии.

Според силния човек в Анкара враждебното отношение към исляма вече е преминало бариерата на персоналните атаки, добивайки измеренията на мосово изтребление.

Ердоган остро осъди въоръженото нападение срещу мюсюлманите, които се събрали на петъчна молитва в Нова Зеландия и допълни:

„В света враждебността към исляма е във възход, тя вече премина границите на персоналните атаки и доби мащабите на масово избиване. Атентатът явно е дълго планирано и мотивирано действие. Видно е, че това не може да се подмине само като спонтанна атака. Разбирането, което олицетворява този убиец е взело за мишена нашата страна, нашата нация и лично мен, ясно се вижда как това разбиране заразява като раково образувание и западните общества.“

Според Ердоган, ако не бъдат взети мерки, тези атаки неизбежно ще се увеличават.

Както вече съобщихме мъжът, който пое отговорност за нападението, е оставил манифест от 37 страници, в който обяснява какви са причините за действията му.

Човекът, който в Туитър се представя като Брентън Тарант от Австралия, заявява, че отмъщавал на мюсюлманите за редица атентати по света и исторически събития с вековна давност - като кланетата на християни в Европа при османското нашествие.

Сред посочените от него зверства на мюсюлманите са и боевете при връх Шипка през 1877 г.

На друг от пълнителите на автомата на терориста е написано "Битката при Булаир 1913 г." 

Освен това върху оръжията има и други надписи, свързани с българската история. На пълнителите се четат и имената на Константин II Асен и Фружин. Двамата са синове на последните български царе Иван Срацимир и Иван Шишман. Те са останали в историята като организаторите на първото въстание срещу османските нашественици след завладяването на България.

Препоръчани материали
Hissarion

Рейтинг : 2666

18.03 2019 в 10:25 5
+ 0
- 0
Всеки подобен терористичен акт означава нови гласове за Ердо-паша. Също както всеки терористичен акт на ИД означава нови гласове за орбаноподобните песоглавци в Европа. Така че в такива случаи и двете страни потриват доволно ръце. А далаверката им зад кулисите върви.
Тиксо

Рейтинг : -1600

15.03 2019 в 19:15 4
+ 2
- 2
Резаното ПСЕ се е насрало.

Един кол намазан със свинска мас ще му дойде добре в задника.
Diablo III

Рейтинг : 1044

15.03 2019 в 17:01 3
+ 1
- 0
Всяка диктатура има нужда от врагове за да узурпира народа си, Ердоган - също.
Доктор Га

Рейтинг : -121

15.03 2019 в 15:14 2
+ 4
- 0
"и лично срещу мен".

Най-вероятно оня кретен с автомата даже не знае името на тоя кретен, управлявщ комшиите. Но всички знаем за егоцентричността на втория.
Krasimir Chenov

Рейтинг : 838

15.03 2019 в 15:03 1
+ 4
- 0
Ако срещу глупави мюсюлмани(терористи) застанат глупави християни(терористи) ще започне война чийто край ще бъде загуба за всяка една от страните. Не можеш да изтребиш врага си до крак и да победиш . Това са се опитвали хората в много войни ппрез историята и историята е недвусмислено ясна. Войната носи само смърт и разрушение. След войната нищо не може да компенсира загубените човешки животи. Най-пресният пример на Балканите са югославските войни. Кой спечели от тях. Никой. И за хиляди хора загинали в касапницата това е абсолютно все едно.